Φασκόμηλο

Χωρητικότητα Τιμή
30 gr 2.40 €

Αυτό το προϊόν είναι εξαντλημένο και μή διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία:

Περιγραφή

Μπορείτε να το βρείτε και ως: Ελελίφασκος , αλιφασκιά , φασκομηλιά

Το φασκόμηλο ( Salvia officinalis – Ελελίφασκος ο φαρμακευτικός ) είναι πολυετές, θαμνώδες, με πολυάριθμα κλαδιά φυτό ύψους μέχρι μισό μέτρο. Τα φύλλα του είναι επιμήκη και παχιά, χρώματος λευκοπράσινου. Τα άνθη του φύονται κατά σπονδύλους, είναι χρώματος μωβ και ανθίζουν από το Μάιο ως τον Ιούνιο.

Κύριες δραστικές ουσίες: Πινένιο, Κινεόλη, Βορνεόλη και Τhujone

Μυθολογία & Ιστορία

Το Λατινικό του όνομα, salvia, σημαίνει « το φυτό που σώζει» και είναι γνωστό ως το βότανο της αθανασίας. Θεωρήθηκε ιερό βότανο από τους Έλληνες που το αφιέρωσαν στο Δία και από τους Ρωμαίους που το πήγαν στη Βρετανία.

Παραδοσιακές Θεραπευτικές ιδιότητες

Το φασκόμηλο έχει ελαφριά πικρή και έντονα πικάντικη γεύση.

Το φασκόμηλο είναι εξαιρετικό τονωτικό του πεπτικού και νευρικού συστήματος. Είναι το φυτό των ασθενών που αναρρώνουν, αφού χρησιμοποιείται ενάντια στην αδυναμία, την έλλειψη όρεξης, τη δυσπεψία, τη φυσική και ηθική κατάπτωση.

Τρόπος χρήσης - παρασκευής

Ο πιο απλός τρόπος για να απολαύσετε τα οφέλη του φασκόμηλο είναι να φτιάξετε τσάι! Απλώς ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από μια κουταλιά της σούπας φύλλα φασκόμηλου και αφήστε τα να μουλιάσουν μέχρι το τσάι να γίνει όσο δυνατό επιθυμείτε. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα φύλλα.

Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε και ένα λουτρό με μια χεριά φασκόμηλου. Είναι εξαιρετικό για να σας ανακουφίση από τους ρευματισμούς. Μια μεγάλη χεριά ψιλοκομμένου φασκόμηλου μέσα σε μια απλή κολόνια δίνει, μετά από 4 – 6 εβδομάδες, ένα θαυμάσιο eau de toilette που μαλακώνει και φωτίζει το δέρμα.

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας από αυτό το μείγμα μέσα στο νερό κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας.

Προφυλάξεις

Η συχνή και παρατεταμένη χρήση του φασκόμηλου ενδέχεται να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και αντενδείκνυται σε υπερτασικά άτομα.